Friday, March 20, 2020

S1B0- PİLOT BÖLÜM


   Bu bölümde, düşünürken girdikleri çıkmazları Podcast Çıkmazı adı altında birleştirip bizi çıkıp çıkmadığından emin olmadıkları kendi çıkmazlarına sürükleyen podcast yayıncılarımız kimlerdir ve Podcast Çıkmazı‘nın içeriği nedir bunu öğreniyoruz.

Sesini ilk duyduğumuz konuşmacımız Burak Saldıroğlu. Kendisini Türk Alman Üniversitesi Hukuk Bölümü mezunu olan stajyer bir avukat olarak tanıyoruz. Çeşitli radyolarda geçmişi bulunuyor. Mikrofona konuşmayı seviyor diyebiliriz, umarız siz de seversiniz.

Bir diğer konuşmacımız Çıkın Çıkmazı’ndan çıkan Türk Alman Üniversitesi mezunu bir endüstri mühendisi, İldeniz Konakçı. Jelibon sevmiyor ve konuk olarak başladığı radyoculuğa komik olarak devam etmeyi sevdiğini belirtiyor.

Ve son olarak en genç konuşmacımız, çayını şekerli içen ve bununla gurur duyan Türk Alman hukuk bölümü öğrencisi Refik Varol’u tanıyoruz. Kendisi radyo-podcast yapımcılığına ilgi duyduğunu ve yeni evinde bir adet de boş oda bulunduğunu fark ederek Burak’a bu konudan bahsetmiş. Sonuç olarak boş oda Güreş Odası adını almış ve Podcast Çıkmazı kendisine bir ev bulmuş.

“Bizim konseptimiz hiç bu değil yaa...”
Peki nedir Podcast Çıkmazı’nın konsepti? Pek de geyik olmayan konular üzerine geyik yapmaya eğilimli, “kültürlenirken biraz da gülelim bari” temasıyla ortaya çıkan bir podcast yayınıdır. Konuşmacılarımız hoş sohbet ve zıt fikirleriyle kültürel konuları ele alırlar. Dinleyicilerse onların kültürel bilgilerinin yanında fikir ayrılıkları ile savaşmalarının komik kesitlerine dahil olurlar.

Umarız siz de küçük sohbetlerimize dahil olup her hafta İstanbul’un başka bir çıkmazında bize eşlik edersiniz. Her çarşamba 19.30’da yeni bir çıkmaz sokakla karşınızda olacağız, iyi dinlemeler.


Katkı Sağlayanlar:
Yazan: Selin Kudunoğlu
Konuşmacılar: Ali Refik Varol, Burak Saldıroğlu, İldeniz Konakçı

No comments:

Post a Comment

S1B6 YALI ÇIKMAZI

Martılar ve Kargalar 6. bölümümüz olan Yalı Çıkmazı’nda Osman Nuri Ergin’i anarak karşınızdayız. “Hoş geldiniz, hoş bulduk, hoş geldin...